Livets promenader

När vi går på livets promenader är vandringen ibland lättsam och vi känner oss totalt avslappnade, bara är och njuter av livet i stunden där och då. Där och då i stunden som ju alltid är nu existerar inga problem. Allt bara är. Vi bara går och tar oss fram oavsett branta backar, snåriga stigar eller leriga vägar. För det finns inga hinder. Inga hinder alls. 

Vi gör lättvindigt våra vägval och allt bara fungerar. Vi fungerar, är i balans utan tusen jobbiga tankar och känslor som stör. För vi står starka i oss själva och är medvetet närvarande i nuet. 

Det är också då vi kan agera och göra kloka medvetna val som tar oss Fram i Kraft mot det vill uppnå eller förändra i livet och på jobbet. Vi har total tillit till oss själva, respekterar oss själva och tror på oss själva. Det är det vi signalerar ut till andra, så det får vi också tillbaka. 

När vi går på livets promenader kan det vara just så här vi drömmer om och önskar att det skulle vara, men så vaknar vi upp och inser att det är precis tvärtom. Vi kämpar oss fram i branta uppförsbackar och ser bara hinder överallt. Allt känns tungt och jobbigt, och när vi står vid ett vägskäl kan vi inte göra ett aktivt val eftersom rädslan tar över. 

I stället blir vi stillastående på samma plats och tar oss inte vidare. För vi är inte närvarande i nuet; vi är i obalans och är inte i vår fulla kraft. Vi är bara totalt dränerade av alla oros- och stresstankar om allt vi inte hinner med eller klarar av. För det är där vi har vårt fokus. Och det vi fokuserar på får vi mer av. Då kan vi heller inte orka med att göra kloka medvetna val eller ens agera. 

Så här kan det också vara ibland. För livet är ju inte en lättsam problemfri och härlig promenad. Livets promenader är ju fyllda av tunga uppförsbackar, hinder och snåriga leriga stigar. Det är livet liksom. 

Det bästa är att de promenaderna också är helt okej och vi behöver bara acceptera att det är så ibland. Jobbigt när det pågår så klart. Det viktiga är att de tunga livspromenaderna inte blir för många, för långa och för ofta. Att vi tillåter det att bara pågå hela tiden. För då kommer vi ju aldrig framåt, eller hur? 

Det blir som att köra runt, runt, runt i en rondell och aldrig våga välja någon väg ut. Vi fastnar där vi är. Precis som onödiga orostankar som fastnat och bara snurrar runt, runt, runt. Nej, i den rondellen vill vi ju inte stanna kvar. För egentligen innerst inne vill vi ju ta oss Fram i Kraft mot vårt mål, vår dröm, vår förändring. 

Så därför är det så fantastiskt att vi faktiskt kan hjälpa oss själva så mycket mer än vi tror. Hur då? 

Det kan vi prata om på en livspromenad i fina Vasaparken med tid för reflektion och sinnesro i vackra Sinnenas Trädgård strax intill. Din stund med Dig där även Du får växa och blomma ut. 

Välkommen att prova på en #coffeetoconnect för att få veta mer och känna in om min metod passar dig. Endast 290 kr inklusive kaffe. 

Vi utgår från caféet och promenadtiden på 25 min startar när vi är framme i parken. 

Ser fram emot att få promenera med just Dig. 

Läs mer och boka in Din promenad här Suzanne Vikström

Walkandtalk.Livingroomcc.jpg