Utifrån och in eller inifrån och ut - Joanna Tillberg

Vi får dagligen massor med information utifrån som vi försöker hantera och processa i våra liv. Media i alla former, reklam, föreläsningar, samtal med vänner och bekanta, synpunkter och åsikter från kollegor och släktingar. 

Om hur vi ska vara. Hur vi ska göra. Tänka och känna. Det kan vara svårt att värja sig och sortera ibland. Det yttre kan bli en guide för vårt agerande. 

Alla dessa intryck. Kan bli väldigt tröttande. Här kan man gå vilse, bli överstimulerad, öka anpassningen och till och med bli utmattad. Vad är viktigt och inte? Vad vill jag, vad ska jag välja? Vad tycker jag egentligen i den här frågan? Vad är det som känns i mig? Varför beter jag mig så konstigt när jag möter den här personen? Varför blev jag arg nu helt plötsligt?

Vi behöver alla hitta vårt eget. Det som är jag. Och det som är du, blir du. Varje dag skapar vi oss själva. Det går att hitta sin egen röst i bruset. Även om det kan ta tid. 

För det som är du, ger dig kontinuerligt information. Inte bara genom tankarna utan även känslorna och kroppen talar till oss. Hur hanterar du din egen information, dvs den som kommer inifrån? 

Lyssnar du? Tar du dig tid att lyssna till hela dig?

Ju mer vi förstår om oss själva, våra värderingar, känslor och kroppens signaler desto enklare kan vi hitta fram i det vi vill och det vi mår bra av. Det kan även möjliggöra känslan av att stå stadigare. I relationer. I arbetet. I livet.

Vill du utforska detta och det som är du? Kolla in och anmäl dig till Livingrooms kurs

-Hela dig – tanke, kropp, känsla – allt har betydelse  - Läs mer och Boka här!

Text skriven av Joanna Tillberg, existentiell coach och samtalsledare på Livingroom.

Guest User