Små rum - en text av Cattis Bragman

Livingroom – ett vardagsrum. När jag sitter och dricker min latte (precis lagom varm och sådär krämigt god, som jag vill ha den) på Livingroom CC inser jag att detta ställe är så mycket mer än bara ett vardagsrum. Alltså, nu menar jag inte mer, som i mer än det jag känner och förstår är ägarnas intention att skapa en inbjudande och mysig miljö. En vardagsrumslik miljö, som är inbjudande för samtal, samverkan och välmående. En plats för connection (och kaffe). Utan jag menar mer, som i fler än ett rum och som i rum på flera olika sätt – fysiska och mentala rum. 

Från mitt cafébord på entréplanet går det bara att ana vad mer lokalen har att erbjuda. Genom fönsterrutorna uppe vid taket kan jag skymta Loftet en trappa upp. En ljus härlig plats där ett mer avskilt häng med fika/lunch kan avnjutas för den som önskar. Kanske lite mer oväntad, är den värld som öppnar upp sig en trappa ned. I alla fall för mig! Här har vad som tidigare var förrådsutrymme på ett smart sätt omvandlats till en blandning av små och lite större rum samt vrår och krypin för samtal, behandling, dans, yoga, föreläsning, workshop, poddinspelning, tystnad…ja det är bara fantasin som sätter gränser för vad de kan användas till. Varje detalj är hjärtligt genomtänkt och inredd med känsla, eftertänksamhet och noggrannhet för att skapa den där mysiga, inbjudande och rakt igenom harmoniska miljön. 

Jag faller pladask för det minsta rummet precis nedanför trappan. Marion. Här känner jag mig hemma. En varm känsla sprider sig i kroppen när jag slår mig ned där inne. Rummet är inrett i varma gula och orangea toner med två nätta sammetsfåtöljer och två små runda träbord. Ett par hemtrevliga virkade rutiga filtar hänger över fåtöljernas ryggstöd.  I det här rummet vill jag hålla mina coachingsamtal.

Här kan jag nyfiket utforska andra rum. De mentala rummen, som finns inom oss. För, precis så, som jag gör när jag går runt och utforskar rummen på källarplanet i Livingrooms lokal, kan vi kika in i våra egna inre små rum. Här hittar vi allt vi har med oss från det vi upplevt tidigare i livet. Vår livsberättelse. Det är också här vi hittar kraften till att upptäcka, leva ut och skapa vårt liv framåt. På samma sätt som för de aktiviteter som utspelar sig i rummen hos Livingroom, så är det bara fantasin som sätter gränser för hur du vill leva ditt liv. 

Jag går vidare och likt en labyrint letar sig rum och vrår vidare från trappan in mot den stora salen, som gjord för dans, yoga och andra tillställningar för den lite större gruppen. Ett vitt piano i ena hörnet ropar inbjudande efter musik. Kanske är det här jag ska ha den där spelningen jag drömmer och fantiserar om? Jag och min gitarr tillsammans med någon på piano. En låt som är självskriven till repertoaren är Lisa Nilsons Små rum. ”Jag går igenom små rum och alla speglar de olika sidor av samma sak. Jag går igenom små rum, i mig”. Så när du befinner dig i något av Livingrooms alla rum se till att haffa en coach, terapeut, psykolog, yogalärare, hälsopedagog, dansinstruktör eller någon annan, som du känner att du behöver för vägledning till dina innersta rum. Där finns magin du kanske längtar efter! 

Besök gärna Cattis hemsida för att läsa mer och boka in dig för coachingsamtal. -CattisB Coach&Konsult www.cattisb.com